Junker

Junker, tuo Huvivaltion kruununjalokivi ja vuoristoratojen kunkku, ei todellakaan jätä ketään kylmäksi oli kyseessä kuinka huimapäinen vuoristoratojen valloittaja hyvänsä!


Pohjois-Euroopan hurjin vuoristorata Junker kiihdyttää matkustajat nollasta 100 km/h huippunopeuteen vain 1,9 sekunnissa. Junker kiihtyy nopeammin kuin F1-auto, joka tarvitsee kiihtyäkseen samaan nopeuteen reilut kaksi sekuntia. 

Alkukiihdytyksen jälkeen laite syöksyy maan vetovoimaa uhmaten lähes pystysuoraan 40 metrin korkeuteen Etelä-Pohjanmaan lakeuksien ylle. Korkeuksista syöksytään 100 km/h huippunopeudella parin silmukan kautta suoraan alapuolella olevan lammen läpi tunneliin maan alle ja sieltä jälleen ylös. Huippunopealla radalla on mittaa 860 metriä ja parhaimmillaan koetaan jopa 4,5 G:n voimat. 

4,5 G:n voimilla kyytiläisiä koetteleva Junkerin erikoisuus on lammen alle vievä tunneli. Huippunopeudella lammen läpi kulkevasta tunnelista Junker nousee uudelleen päivänvaloon ja tekee silmukoita ja kierteitä moneen suuntaan. Lopussa säväyttää vaikuttava pysähtyminen huipputehokkaitten magneettien avulla. 

Kuten sanottua, Junkerin kyyti ei varmasti jätä ketään kylmäksi. 

Nojaathan päätäsi penkkiä vasten alkukiihdytyksessä.

Turvaraja: 130–195 cm. 8–10-vuotiaat yli 130cm vain huoltajan (yli 15-v.) kanssa.

Myös huoltajalla on oltava oma lippu tai ranneke.

Esteettömyys: Sisäänkäynnillä jyrkkä ramppi, uloskäynnillä portaat. Vaunujen kyytiin pitää nousta.

Laitetta ei suositella henkilöille joilla on sydän- tai verisuonitauteja, selkä-, tuki- tai liikuntaelinsairauksia, korkea verenpaine tai jos henkilö on raskaana.