Etusivu > Info > Huvilaiteinfo

Huvilaiteinfo

Huvilaitteisiin ja puistossa toimimiseen liittyy erilaisia seikkoja, jotka huvipuistokävijän on hyvä tietää. Tältä sivulta saat tietoa mm. esteettömyydestä, poikkeustilanteista, turvallisuudesta ja pienten lasten pääsystä laitteisiin.


Kroko-tunnus

Huoltaja (huoltajan ikäraja 15-v) pääsee Kroko-tunnuksella merkittyihin pienten lasten laitteisiin lapsen seurassa veloituksetta, kun lapsella on ranneke tai kertalippu. Osassa pienten lasten laitteista on kuitenkin pituus- ja painorajoituksia, jotka saattavat estää huoltajan pääsyn laitteeseen. 
 
Vastaavasti alle 2-vuotias lapsi pääsee ilmaiseksi sisään huvipuistoon sekä huvilaitteisiin laitekohtaiset turvarajat huomioiden, mikäli huoltajalla on lippu tai ranneke.

Turvallisuus

Laitteiden turvarajat

Huomioithan, että huvilaitteissa noudatetaan laitevalmistajien asettamia ehdottomia turvarajoja perustuen pituuteen, painoon tai henkilön ikään. Huomioittehan, että henkilön pituus tarkistetaan kengät jalassa. 

Mittaathan huvitteluryhmäsi jäsenien pituudet tarkasti ennen rannekkeiden ostamista, sillä tarkistamme pituusrajat viimeistään laitteisiin mennessä. Väärin mitatuilla rannekkeilla ei pääse laitteisiin, vaan ne täytyy vaihtaa. Esimerkiksi yli 130 cm pitkä henkilö ei pääse laitteisiin MINI-rannekkeella (alle 130 cm) tai alle 130 cm pitkä MAXI-rannekkeella (yli 130 cm). Huolellisella mittaamisella vältyt ylimääräiseltä vaivalta, joka aiheutuu rannekkeiden vaihtamisesta. Emme korvaa väärin mitattujen rannekkeiden vaihtamisesta koituvia kuluja. 

Huvipuistossa kuvaaminen 

Huvipuistolaitteissa kuvaamiseen tarvitaan lupa. Mikäli asiakkaalla on oma GoPro- tai muu valjas- tai kypäräkamera, jonka saa tukevasti kiinni valjaisiin tai kypärään, on asiakkaan mahdollista pyytää lupa huvipuiston kenttävastaavalta, joka arvioi kameran kiinnityksen riittävyyden. Kenttävastaavaan saa yhteyden huvipuistossa laitekuskien kautta sekä PowerParkin sosiaalisen median tilien kautta. Tavallisia kameroita ja älypuhelimia ei saa viedä huvipuiston huvilaitteisiin lainkaan. PowerPark ei ole velvollinen korvaamaan laitealueella hajonneita tai kadonneita tavaroita. 

Laitteiden turvallisuus 

PowerParkin laitteiden kunto tarkistetaan joka-aamuisissa päivätarkistuksissa sekä viikko-, kuukausi- ja vuosihuolloissa. Mikäli päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuositarkistuksessa havaitaan normaalista poikkeavaa, laite otetaan silloin pois käytöstä, kunnes poikkeavuus on saatu korjattua. Kaikkien laitteiden kuntoa seurataan myös tarkasti koko päivän ajan.

Puistokummit

Puistokummit ovat PowerParkin työntekijöitä, jotka voivat tulla lapsen mukana laitteisiin, joihin tämä ei yksin vielä saa tai uskalla mennä. Palvelu on ilmainen, mutta lapsella on oltava lipputuote. Puistokummit tunnistaa vihreistä huomioliiveistä. Puistokummin voit pyytää laitteelle laitekuljettajalta.

Puistokummi käy yhden lapsen kanssa kerrallaan korkeintaan kolmessa laitteessa, jonka jälkeen vuoro siirtyy seuraavalle. Lapsen vanhemman tai lapsen seurassa olevan muun aikuisen tulee kuitenkin olla mukana laitteen läheisyydessä käynnin ajan. Puistokummit on tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille, jotka eivät uskalla mennä tai pääse vielä tiettyihin laitteisiin yksin. Kastumisen vuoksi Puistokummit eivät tule Kwai Riveriin. Mikäli kaikki Puistokummit ovat varattuja, Puistokummien pisteen luo voi jäädä jonottamaan. 

Poikkeustilanteet

Pitkät laitejonot saatetaan katkaista lähellä huvipuiston sulkemisaikaa, jos näyttää siltä, että kaikki jonottajat eivät enää ehdi laitteen kyytiin. Näin kenenkään ei tarvitse jonottaa turhaan, vaan jäljellä olevan ajan voi käyttää huvitellen muissa laitteissa. Voimme joutua myös muuttamaan ohjelmaa tai sulkemaan huvipuistolaitteita sään (esim. ukkosmyrsky), teknisten syiden tai muun poikkeustilanteen vuoksi. Alkukeväästä ja loppusyksystä liian alhainen vuorokauden keskilämpötila voi aiheuttaa joidenkin laitteiden, kuten vesilaitteiden aukioloon. Ostettuja lippuja ja rannekkeita ei näissä tapauksissa vaihdeta eikä lunasteta takaisin. 

Esteettömyys

Suurimmassa osassa laitteista on mahdollistettu pyörätuolilla pääsy laitteen luokse. PowerParkin jokaiseen laitteeseen täytyy nousta. Suurimmassa osassa laitteista nousu on pyritty tekemään kuitenkin mahdollisimman helpoksi. Osassa nousu on hyvin matala toisissa korkeampi, mutta nousun helppous on hyvin laitekohtaista. Henkilökunta on tarvittaessa auttamassa liikuntarajoitteista huvilaitteisiin nousussa parhaansa mukaan! 

Poissa käytöstä olevat laitteet

Real Snacks JetSki, Marco Polo