Junker

Junker, denna nöjesparks kronjuvel och kung bland berg- och dalbanor, lämnar ingen oberörd, inte ens den mest våghalsiga berg-och dalbaneåkaren!


Norra Europas häftigaste berg- och dalbana, Junker, accelererar från 0–100 km/t på bara 1,9 sekunder. Junker accelererar snabbare än en F1-bil som behöver drygt två sekunder för att nå samma hastighet. 

Efter accelerationen i början trotsar den jordens dragningskraft och stiger nästan lodrätt till 40 meters höjd över Södra Österbottens öppna landskap. Sedan störtar Junker nedåt i en hastighet på 100 km/h, genom två loopar och en damm, kör in i en tunnel under marken och sedan upp igen. Den extremt snabba banan är 860 meter lång och erbjuder som bäst 4,5 G:s kraft till passagerarna. 

Junkers specialitet är tunneln som går under dammen. Ur tunneln åker Junker upp i dagsljus igen och gör loopar och skruvsvängar åt olika håll. Allt slutar med en sensationell inbromsning med hjälp av superstarka magneter. 

Som sagt lämnar Junker ingen oberörd. 

Kom ihåg att luta huvudet mot sätet då accelerationen börjar.

Säkerhetsgräns: 130 cm och 10-årsgräns. 8–10-åringar över 130 cm bara i sällskap av en vuxen (över 15 år).

Även den vuxna måste ha egen biljett eller eget åkband. 

Tillgänglighet: En brant ramp vid ingången, trappa vid utgången. Man måste stiga ombord i vagnarna

Attraktionen rekommenderas inte för personer med hjärt- eller kärlsjukdomar, ryggåkommor eller det muskuloskeletala systemet, högt blodtryck eller om man är gravid.