Etusivu > Huvit > Karting > Ulkokarting

Ulkokarting

Kansainvälisen tason kartingia maailman kauneimmalla radalla. 


Formulakuljettaja Mika Salon suunnittelema Mika Salo Circuit on yksi maailman kauneimmista ulkokartingradoista. Joen rantaa kiemurteleva 1000 metrin rata on isännöinyt lajin maailman huippuja kartingin EM- ja MM-mittelöissä. Radan uniikki profiili kallistuksineen ja ovaalikaarteineen haastaa kokeneenkin kuljettajan ajolinjat. Ulkoradan varressa on myös massiiviset katetut katsomot 2000 katsojalle kartingin suurkisoja varten.
 
Ammattitaitoisen henkilökuntamme opastuksella ja turvallisissa olosuhteissa voit ajaa ja kilpailla joko vuokra-autoilla tai omalla kalustollasi. Radalla on käytössä myös muutama kaksipaikkainen tandemauto, joiden kyytiin pääsevät myös perheen pienimmät.

Ulkokarting tänään: 11:00–19:00

Kesäsesongin aikana ajamaan pääsee ilmoittautumalla paikan päällä!

Sesongin aikana kaikki ovat tervetulleita testaamaan radan tiukat mutkat sekä nauttimaan upeista puitteista! Mika Salo Circuit on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun sään salliessa. Kesäsesongin aikana ulkokarting rata on auki yleensä joka päivä klo 10-20, mutta turvallisuussyistä radalla ei ajeta sadesäällä. Aukioloaikoihin voivat vaikuttaa myös yksityistilaisuudet, jotka näet oheisesta varauskalenterista.

Kartinglähdöt järjestetään 10 minuutin erissä, joihin otetaan max. 15 autoa/vuoro. Ilmoittautuminen vuoroille tehdään Pit Lane Café -kahviossa paikan päällä saman päivän vapaisiin lähtöihin, mutta ajamaan voi päästä vaikka heti, mikäli radalla on tilaa! Kuitenkin etenkin kesäsesonkina odotusajat saattavat välillä olla pitkiä, mutta vuoron voi käydä varaamassa vaikka heti aamulla ja tulla ajamaan iltapäivällä.

Yksittäisille ajajille emme ota ajanvarauksia ennakkoon, mutta suunnitellessasi matkaa voit tarkistaa varaustilanteen etukäteen varauskalenterista. Vaadimme kaikilta kuskeilta rekisteröitymisen, jonka voit tehdä ennakkoon oheisella lomakkeella tai vasta paikan päällä.

Ulkoradan varauskalenteri

Varauskalenterissa vihreällä näkyvinä aikoina ulkokartingrata on avoinna. Punaisella näkyvät ajat on varattu täyteen. Keltaisella näkyvät ajankohdat ovat varattu osittain ja niissä on vielä tilaa yksittäisajajille.

Hyvä tietää

ILMOITTAUTUMINEN 

Ilmoittautuminen Karting-lähtöihin tapahtuu Pit Lane Café ratakahvilassa. Yksittäisille ajajille emme ota ajanvarauksia ennakkoon, mutta varaaminen paikan päällä saman päivän vapaisiin lähtöihin on mahdollista.

MAKSAMINEN 

Kartingradoillamme käy maksuvälineenä TYKY ja SMARTUM liikuntasetelit sekä kaikki yleisimmät kortit ja käteinen.

PITUUSRAJAT 

Kartingautoihin on pituusrajat. Mika Salo Circuit-ulkoradalla kuljettajan minimipituus on 160 cm ja maksimipituus 200 cm. Mutta myös lapset pääsevät nauttimaan vauhdin hurmasta tandemautojen kyydissä vanhemman tai huoltajan kanssa. 

SAAPUMINEN 

Ulkokartingrata sijaitsee aivan huvipuiston vieressä ja Pit Lane Café ilmoittautumista varten löytyy Karting-radan edestä. Saavu paikan päälle viimeistään n. 15 minuuttia ennen varatun ajoajan alkamista.

SÄÄN VAIKUTUS 

Sadesäällä Mika Salo Circuit-ulkorata on poissa käytöstä. Sateen sattuessa kaikki ajot siirtyvät automaattisesti Palace Areena -sisäkartinghalliin.

AJOVARUSTEET 

Saat kaikki tarvittavat varusteet paikan päältä ajokenkiä lukuun ottamatta. Ota siis mukaan ajamiseen soveltuvat kengät: esimerkiksi lenkkarit tai tennarit. Haalarin, kypärän, kypärähupun ja hanskat saa paikan päältä ajoa varten, pesemme ja desinfioimme ajovarusteet jokaisen käytön jälkeen. Myös omia ajovarusteita voi käyttää.

TURVALLISUUS 

Kartingajossa on aina nollatoleranssi: ajo päihteiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena on kielletty. 
 
Ennen ajoa sekä sisäradalla että ulkoradalla kuljettajille näytetään turvallisuusohjeet tv-ruudulta. Luethan ohjeet tarkkaavaisesti ja noudatathan niitä myös käytännössä. 
 
Liikkuminen varikkoalueella tapahtuu ainoastaan varikkohenkilökunnan luvalla. 
 
Kuljettaja, joka tarkoituksellisesti vahingoittaa kartingautoa, esimerkiksi huolimattomalla ja sääntöjen vastaisella ajotyylillään, on velvollinen korvaamaan vahingon. 

TANDEMAUTOT 

Meillä on saatavilla muutamia kaksipaikkaisia ns. tandemautoja, joihin pienet lapset pääsevät kyytiin. Autot on tarkoitettu lasten kyyditsemiseen, ei kilvanajoon. 

AUTOJEN TEKNISET TIEDOT 

Sodikart RT10, 2023 EasyDrive® – teknologia.
– 4-tahti moottorit, 390 cc 
– teho: 13 hv 
– huippunopeus 80km /h 
– kuljettajan minimipituus 160 cm, max 200cm 
– säädettävät polkimet 

Ajanottojärjestelmään rekisteröityminen

Ajolinjat kuntoon

Parhaat ajat

Live-ajanotto