Framsida > Upplevelser > Gokart > Gokart utomhus

Gokart utomhus

Gokart med internationell standard på världens vackraste bana.


Mika Salo Circuit, som har planerats av Formel1-föraren Mika Salo, är en av världens vackraste utomhusgokartbanor. Banan, som är 1000 meter lång och ringlar sig längs flodstranden, har varit värd för världens elit i EM- och VM-kamper. Banans unika profil med lutningar och ovala kurvor utmanar även en erfaren förares körlinjer. Längs utomhusbanan finns massiva läktare med tak som rymmer 2000 åskådare vid stora gokarttävlingar.

Med anvisningar från vår yrkeskunniga personal och i säkra förhållanden kan du köra och tävla antingen med en hyresbil eller din egen utrustning. Det finns dessutom några tandembilar med två säten där också familjens minsta kan åka med.

Utomhusbana idag: 10:00–20:00

Under sommarsäsongen måste du anmälä dig på plats för att köra!

Under säsongen är alla välkomna att prova banans tvära kurvor och njuta av den fantastiska platsen! Mika Salo Circuit är öppen från början på maj till slutet av september om vädret tillåter det. Under sommarsäsongen är utomhusbanan för gokart vanligtvis öppen kl. 10–20 men av säkerhetsskäl kör man inte på banan i regnigt väder. Privata evenemang, som du ser i bokningskalendern nedan, kan påverka öppettiderna.

Gokartstarter ordnas i omgångar på 10 minuter där man tar med en maximimängd på 15 bilar/körtur. Anmäl dig till starterna på plats i Pit Lane Café för lediga starter under samma dag – om det finns plats på banan är det möjligt att du får köra omedelbart! Särskilt under sommarsäsongen kan väntetiderna emellertid vara långa, men det är möjligt att reservera en tid på morgonen och köra på eftermiddagen.

För enskilda förare tar vi inte emot tidsbokningar på förhand – om du planerar en resa kan du kontrollera bokningssituationen på förhand i vår bokningskalender. Vi förutsätter att alla förare registrerar sig – det kan göras med blanketten nedan eller på plats.

Utomhus gokart bokningskalender

Bra att veta

ANMÄLNING 

Anmäl dig till gokartstarterna i bancaféerna (Pit Lane Café för utomhusbanan och Palace Café för inomhusbanan). För enskilda förare tar vi inte emot tidsbokningar på förhand, men på plats är det möjligt att reservera en plats i lediga starter under samma dag. 

BETALNING 

Våra gokartbanor accepterar TYKY- och SMARTUM-motionssedlar samt alla vanliga kort och kontanter som betalningsmedel. 

LÄNGDGRÄNSER 

Våra gokartbilar har längdbegränsningar.
På utomhusbanan Mika Salo Circuit är minimilängden för en förare 160 cm och maximilängden 200 cm. Även barnen kan njuta av fartens tjusning i en tandembil med en förälder eller vårdnadshavare. 

ANKOMST 

Utomhusbanan för gokart ligger precis bredvid nöjesparken och Pit Lane Café, där du anmäler dig, ligger framför gokartbanan. Anländ senaste 15 minuter innan den reserverade körtiden börjar. 

VÄDRETS INVERKAN 

Utomhusbanan Mika Salo Circuit används inte vid regnväder. Vid regn flyttas alla körturer automatiskt till Palace Areena, inomhusbanan för gokart.

KÖRUTRUSTNING 

Förutom körskor får du all nödvändig utrustning på plats. Tag med dig skor som är lämpliga för att köra – till exempel joggingskor eller tennisskor. På plats får du en overall, hjälm, hjälmhuva och handskar som du använder när du kör – vi tvättar och desinficerar körutrustningen efter varje användning. Det är också tillåtet att använda egen körutrustning. 

SÄKERHET 

Gokartkörning betyder alltid nolltolerans – att köra påverkad av narkotika eller alkohol är förbjudet.
 
Före en körtur på både inomhusbanan och utomhusbanan visas säkerhetsanvisningar för förarna på en TV-skärm. Läs anvisningarna noggrant och följd dem också i verkligheten.
 
Det är förbjudet att röra sig på depåområdet utan tillstånd från depåpersonalen.
 
En förare som avsiktligt skadar en gokartbil, till exempel med en körstil som är vårdslös och mot reglerna, är skyldig att ersätta skadan. 

TANDEMBILAR 

Vi har ett fåtal bilar med två sittplatser, s.k. tandembilar, där små barn kan åka med. Bilarna är avsedda för att köra barn, inte för tävlingsbruk. 

BILARNAS TEKNISKA DATA 

Sodikart RT8, 2013 
– fyrtaktsmotor, 390 cc
– effekt: 13 hk 
– topphastighet 80 km/h
– förarens minimilängd 160–200 cm
– justerbara pedaler

Ajanottojärjestelmään rekisteröityminen

Ajolinjat kuntoon

Parhaat ajat

Live-timing