Etusivu > Erikoisartikkeli

Heittäydy huvipuistoseikkailuun!

Suomen suurimmassa huvipuistossa hullutkaan ideat eivät jää pöytälaatikkoon. Hyppää Huvivaltion pormestarin kyytiin, seuraa karttaa ja koe Powerpark aivan uudella tavalla.


AUTO ETENEE keskellä vehreintä kotimaata. Yhtäkkiä ikkunasta siintänyt metsä väistyy ja vaihtuu tasaiseen peltomaisemaan, joka tuntuu jatkuvan silmänkantamattomiin. Näin käy, kun ajaa Tampereelta kolmostietä pitkin Etelä-Pohjanmaalle Alahärmän suuntaan.

Ei silmä pökkää, aito pohjalainen toteaisi loputtomista lakeuksista. Peltoja, leveitä jokia ja komeita punamultaisia taloja riittää ihailtaviksi. Viljapellot hehkuvat auringossa kullankeltaisina. Lakeuksilta löytyy rauha, niin kuin kesälomalla kuuluu. Härmä hurmaa.

SITTEN HORISONTTIIN ilmestyy siluetti, joka saa matkalaisen hieraisemaan silmiä. Edessä siintää pilviä hipova torni jättimäinen vuoristorata kyljessään. Ympärille levittyy entisen naurispellon päälle rakennettu Suomen suurin huvipuisto Powerpark. Tuttavallisemmin Huvivaltioon saapuminen muistuttaa autiomaan reunalla sijaitsevaan Las Vegasiin ajamista. ”Ison maailman meininki” onkin pohjalaisten juttu. He ovat perinteisesti olleet yritteliäitä – ja aina pitää olla vähän komiampaa kuin naapurilla. Jos jotain tehdään, se tehdään isosti…