Framsida > Attraktioner > Pitts Special

Pitts Special

Pitts Specials vilda uppstigningar, droppar och svindlande loopar är garanterat en spännande upplevelse för alla våghalsiga!


Den nya berg- och dalbanan Pitts Special från 2020 börjar med en långsam men vild stigning vertikalt upp till en höjd av 43,5 meter. Från tornets topp kastas du i en 8-sittplatsers vagn i 85-graders vinkel mot marken när fartyget accelererar till 100 kilometer i timmen. 

Efter störtloppet fortsätter vagnen sin resa upp från marken och gör de första looparna medan vagnen även kretsar kring sin axel. Efter starten för spåret passagerarna över vägen till PowerPark till kartingbanans sida genom flera loopar. 

Totalt är berg- och dalbanan 693 meter lång och varje meter erbjuder en oförglömlig upplevelse. Som mest utsätts passagerarna för en kraft på 4,5 G.

Säkerhetsgräns: 130 cm och 10-årsgräns. 8–10-åringar över 130 cm bara i sällskap av en vuxen (över 15 år).

Även den vuxna måste ha egen biljett eller eget åkband. 

Tillgänglighet: Det finns en ramp vid köområdet till ingången och en trappa vid utgången. Man måste stiga ombord på attraktionen.

Attraktionen rekommenderas inte för personer med hjärt- eller kärlsjukdomar, ryggåkommor eller det muskuloskeletala systemet, högt blodtryck eller om man är gravid.