Framsida > Upplevelser > Gokart > Gokart inomhus

Gokart inomhus

Gokart för alla i skydd från vädret under det storslagna Palace Areenas tak.


I Palace Areena, som har en storlek på över en hektar, finns en över 300 meter lång bana med betongbeläggning i vars kurvor man kör med stiliga elbilar i alla väder. Banprofilen är flexibelt byggd av säkra specialelement. 

Gokart inomhus lämpar sig också för mindre förare eftersom alla rattvirtuoser som är längre än 130 cm får köra på banan i Palace Areena. I tandembilarna med två säten får också familjens minsta fartmonster delta.  

Anmäl dig till gokartstarterna på plats i Palace Café för lediga starter under samma dag. Under sommarsäsongen är banan alltid tillgänglig utan förhandsreservation under öppettiderna om det inte pågår ett privat evenemang på inomhusbanan. För enskilda förare tar vi inte emot tidsbokningar på förhand – om du planerar en resa kan du kontrollera bokningssituationen på förhand i vår bokningskalender. 

Inomhusbana idag: 12:00–20:00

Bra att veta

ANMÄLAN 

Anmäl dig till gokartstarterna i bancaféerna (Pit Lane Café för utomhusbanan och Palace Café för inomhusbanan). För enskilda förare tar vi inte emot tidsbokningar på förhand, men på plats är det möjligt att reservera en plats i lediga starter under samma dag. 

BETALNING 

Våra gokartbanor accepterar TYKY- och SMARTUM-motionssedlar samt alla vanliga kort och kontanter som betalningsmedel. 

LÄNGDGRÄNSER 

Våra gokartbilar har längdbegränsningar.
På inomhusbanan i Palace Areena är minimilängden för en förare 130 cm och maximilängden 200 cm. Barn som är 130–150 cm långa har egna starter som körs med lägre hastighet. Även barnen kan njuta av fartens tjusning i en tandembil med en förälder eller vårdnadshavare. 

ANKOMST 

Inomhusgokartbanan och Palace Café ligger i den stora Palace Areena intill Park Hotel Härmä och nöjesparken. Anländ senaste 15 minuter innan den reserverade körtiden börjar. 

KÖRUTRUSTNING 

Förutom körskor får du all nödvändig utrustning på plats. Tag med dig skor som är lämpliga för att köra – till exempel joggingskor eller tennisskor. På plats får du en overall, hjälm, hjälmhuva och handskar som du använder när du kör – vi tvättar och desinficerar körutrustningen efter varje användning. Det är också tillåtet att använda egen körutrustning.

SÄKERHET 

Gokartkörning betyder alltid nolltolerans – att köra påverkad av narkotika eller alkohol är förbjudet. Före en körtur på både inomhusbanan och utomhusbanan visas säkerhetsanvisningar för förarna på en TV-skärm. Läs anvisningarna noggrant och följd dem också i verkligheten. Det är förbjudet att röra sig på depåområdet utan tillstånd från depåpersonalen.

En förare som avsiktligt skadar en gokartbil, till exempel med en körstil som är vårdslös och mot reglerna, är skyldig att ersätta skadan. 

TANDEMBILAR 

Vi har ett fåtal bilar med två sittplatser, s.k. tandembilar, där små barn kan åka med. Bilarna är avsedda för att köra barn, inte för tävlingsbruk. 

BILARNAS TEKNISKA DATA 

OTL STORM KART 2015 
– Tillverkare OTL Italia
– Förarens minimilängd 150 cm
– Minimilängd för barnstarter 130 cm och topphastighet 35 km/h
– Kolfria motorer
– Justerbara pedaler
– LED-belysning fram och bak
– Ratt med justerbar höjd
– 4-punktsbälten
– Ratt i F1 stil med bl.a. back och KERS-system.

Bästa tider

Live-timing