Framsida > Info > Vad är nöjesparken PowerPark?

Vad är nöjesparken PowerPark?

Nöjesparken PowerPark är Finlands mest berömda resmål som slår en förstagångsbesökare med häpnad och som alltid har en överraskning i beredskap även för den mest erfarna besökaren!


I Alahärmä i Södra Österbotten på de mytomspunna vidderna reser sig Finlands största och mest originella fritidscentrum, nöjesparken PowerPark. PowerPark bjuder på 160 hektar glädje, fart, upplevelser och aktiviteter utan åldersgräns. För var och en i alla åldersklasser kan vi garanterat erbjuda något intressant att göra! PowerParks hjärta utgörs av den fantasifulla nöjesparken, störst i Finland med över 40 attraktioner, bland annat åtta berg och dal-banor samt Finlands störstaurval av attraktioner för barn. Utöver nöjesparkens utbud finns det massor av annat skojigt att göra och uppleva, såsomgokartbanorna, en 5D-biograf och sagolandet Röllikylä (trollbyn). Den perfekta ledigheten i PowerPark kompletteras av otaliga inkvarteringsalternativ, olika evenemang och mångsidiga shoppingmöjligheter. Vi välkomnar varmt alla besökare på en nöjes- och semesterresa som PowerPark-medborgare!

PowerParks portar öppnas 14.5.2022 och nöjessäsongen kan börja!

PowerPark gläder sig åt att få meddela att nöjessäsongen 2022 startar i PowerPark lördagen den 14.5.2022. PowerPark vill även denna sommar bjuda alla besökare på en skojig nöjesparksupplevelse. Vår nöjespark som reser sig i viddernas nationallandskap i Södra Österbotten är känd för sitt omfattande nöjesutbud, sin absoluta renhet och givetvis för sitt mångsidiga utbud för hela familjen.

Till PowerPark på sommarlovet?

Det sagolika upplevelsecentret PowerPark är en häpnadsväckande uppenbarelse på de ändlösa vidderna. Den som första gången besöker Härmä blir mäkta överraskad av den overkliga synen när PowerPark dyker upp i synfältet. PowerParks silhuett domineras av den storslagna gokartbanan Mika Salo Circuit vid sidan av drygt 40 åkattraktioner. Utöver dessa attraktioner döljer PowerPark barnens favoriter trollens hem eller Röllibyn, dessutom en minigolfbana av hög kvalitet, en inomhusgokartbana, ett ståtligt köpcentrum RoadHouse, en väldig multifunktionell evenemangshall och ett härligt hästsportcenter. 

PowerPark är en av landsbygdsturismens mest originella fram gångssagor

PowerParks talrika attraktioner och upplevelser har likväl inte kommit till av en slump, även om åkrar av rovor så sent som fram till millennieskiftet täckte PowerParks område så långt ögat kunde nå. Precis i början av det nya årtusendet uppfördes den praktfulla gokartbanan Mika Salo Circuit som på rekordtid fick äran att fungera som tävlingsbana för blivande formelförare då EM- och VM-tävlingar i karting kördes. Efter gokart banan gick PowerPark målmedvetet in för att utveckla ett universalcenter för fritidsupplevelser. Snart hade området fått ett hotell av hög klass intill sina första nöjesattraktioner – receptet var klart för landets främsta destination för underhållningsturism. Sedermera har PowerPark tilldelats talrika erkännanden som till exempel titeln som årets bästa fritidscenter i Finland sex gånger och dessutom priset för årets turistföretag år 2015. 

PowerParks hemlighet är mångsidigheten. För familjens minstingarhar PowerPark mycket att erbjuda med alltifrån trollens (Röllit) skojiga uppgifter till safari och ponnyridturer. Inte heller har de våghalsiga besökarna förbisetts, då PowerPark har häftiga åkattraktioner såsom Junker och Booster samt en helt ny typ av berg och dal-bana som öppnades 2020, Pitts Special, som garanterat får det att kännas i maggropen! 

Hur kommer jag till PowerPark?

Nöjesparken PowerPark är belägen i Kauhava, Alahärmä, omgiven av nationallandskapet Södra Österbottens vidder mitt i Finland. Till PowerPark kommer man behändigt med egen bil eller sommartid med tåg från alla håll i Finland. Nöjesparken ligger på cirka en timmes avstånd med bil från Seinäjoki, Vasa och Karleby. Med tåg kommer man fram på knappa två timmar från Tammerfors och på cirka tre timmar från Uleåborg och Helsingfors. Från Åbo och även från delar av Lappland tar tågresan inte mer än cirka fyra timmar. Från Härmä tågstation tillhandahåller vi gratis busstur direkt till nöjesparkens portar. Om du vill åka med egen bil och kanske även inkludera andra fantastiska semestermål har vi gott om avgiftsfria parkeringsplatser på bara några minuters promenadväg från nöjesparken. Det går alltså mycket lätt att ta sig till upplevelserna i PowerPark! På avståndskartan nedan kan du kolla in vilken förbindelse som passar dig bäst!