THUNDERBIRD

Thunderbird är PowerParks stolthet och storfavorit från år till år. Den har röstats fram som världens tionde bästa berg- och dalbana i trä och bjuder på en otrolig åktur i knappa kurvor samt upp- och nerförsbackar.

Thunderbird byggdes i samarbete med det amerikanska företaget Great Coasters International (GCI), som är specialiserat på att bygga berg- och dalbanor i trä. Attraktionen är utrustad med den nyaste tekniken, vilket gör att
åkturen ger en helt annorlunda upplevelse jämfört med berg- och dalbanor med äldre teknik.

Thunderbird började byggas i slutet av sommaren 2005 och färdigställdes enligt den planerade tidtabellen. Berg- och dalbanan togs i bruk 2006. Banan är knappt en kilometer lång och vagnarna åker ställvis på närmare 30 meters höjd.

Attraktionen gör starkt intryck på sina passagerare. Den är en kombination av hög fart, svindlande svängar och berg och dalar som känns i magen, samt en härlig känsla som bara ett sådant träkonstverk kan erbjuda. Åkturen i denna attraktion är dessutom mjuk och behaglig, vilket gör att man vill åka om och om igen.

Den bästa kommentaren från en passagerare är ”Det här var helt otroligt hemskt, jag måste åka igen!”

Genast under det första året tog sig Thunderbird upp bland Finlands mest populära och prisade attraktioner, samtidigt som den var PowerParks mest populära attraktion. Den passar nästan alla.

Välkommen att pröva världens nordligaste berg- och dalbana i trä!

Säkerhetsgräns: 130 cm

videoVIDEO

infoBra att veta & Ankomst

infoMusik i nöjesparken

infoPriser och biljetter

Åkband till attraktionerna (inkl. inträde till Sagolandet) kan du köpa genast du anländer till nöjesparken, antingen vid parkeringens biljettförsäljning eller vid nöjesparkens södra ingång!

POWERPARK

Puistotie 3, 62300 HÄRMÄ
Tel. +358 10 3477 600
info@powerpark.fi

Titta på vår kontaktuppgifter här

 

FÖLJ OSS

facebook twitter Instagram YouTube

POWERPARK

Samtalspriser till vårt 010 nummer:

- 8,35 cent/samtal + 6,00 cent/min (moms 24%) – från fasta telefoner i Finland
- 8,35 cent/samtal + 17,17 cent/min (moms 24%) – från mobiltelefoner i Finland
- Om du ringer från utlandet bestäms priset av den lokala operatören.
© 2019 PowerPark