Framsida > Attraktioner > Thunderbird

Thunderbird

En kombination av hög fart, svindlande svängar och berg och dalar som känns i magen, samt en härlig känsla som bara ett sådant träkonstverk kan erbjuda!


Thunderbird är PowerParks stolthet och storfavorit från år till år. Den har röstats fram som världens tionde bästa berg- och dalbana i trä och bjuder på en otrolig åktur i snäva kurvor samt upp- och nerförsbackar. 

Thunderbird byggdes i samarbete med det amerikanska företaget Great Coasters International (GCI), som är specialiserade på att bygga berg- och dalbanor i trä. Banan är knappt en kilometerlång och vagnarna åker stundstalls på närmare 30 meters höjd. 

Attraktionen har gjort ett starkt intryck på sina passagerare. Den är en kombination av hög fart, svindlande svängar och berg och dalar som känns i magen, samt en härlig känsla som bara ett sådant träkonstverk kan erbjuda. Åkturen i denna attraktion är dessutom mjuk och behaglig, vilket gör att man vill åka om och om igen. 

De vanligaste kommentarerna från passagerarna är till exempel: ”OMG”, ”Helt galen!” eller ”Det här var helt otroligt hemskt, jag måste åka igen!” 

Under det första året blev Thunderbird genast en av Finlands mest populära och prisade attraktioner, samtidigt som den var PowerParks mest populära attraktion. Den passar nästan alla. Välkommen att pröva världens nordligaste berg- och dalbana i trä!

Säkerhetsgräns: 130 cm.

Tillgänglighet: Det finns en ramp via flippersalongen vid utgången och där kan man vid behov ta sig till och från attraktionen. Man måste sänka sig ner när man stiger ombord på attraktionen.

Attraktionen rekommenderas inte för personer med hjärt- eller kärlsjukdomar, ryggåkommor eller det muskuloskeletala systemet, högt blodtryck eller om man är gravid.