Info

NÖJESPARKEN POWERPARK ÄR FINLANDS BÄSTA FRITIDSCENTER*!

I Alahärma, mitt i de sagolika landskapen i Österbotten, reser sig Finlands största och mest originella fritidscenter PowerPark. 160 hektar fyllda med nöjen, fart, upplevelser och aktiviteter utan åldersgräns. Hjärtat i PowerPark är den fantasifulla nöjesparken, och utöver den finns mängder av annat kul att göra och testa, inkvarteringsmöjligheter, evenemang och shoppingmöjligheter. Varmt välkommen!


PowerPark

1 nöjespark
41 attraktioner
6 berg- och dalbanor
1 Rölli
2 gokartbanor
6 islandshästar
1 matvaruaffär
2 campingområden
15 sätt att sova gott
8 restauranger
5 caféer
1 shoppingcenter
1 bageri
1 travbana
1 biograf

*Taloustutkimus 2010, 2013, 2014, 2015 och 2016

POWERPARK ÄR ÅRETS TURISMFÖRETAG 2015

” I Österbotten, mitt bland sagolika landskap, reser sig PowerPark, som är en av landsbygdsturismens mest speciella framgångssagor där den österbottniska företagsamheten resulterade i att en otrolig vision blev sann. Idékällan och grundaren av nöjesparken är Jorma Lillbacka. Området började byggas upp till en upplevelsevärld i Alahärmä, mitt i Sydösterbottens flacka landskap, utgående från drömmar och visioner som han fick under sina resor runt världen. Lillbacka och hans familjeföretag gjorde ett aktivt utvecklingsarbete och stora investeringar. Resultatet av detta är det nuvarande 160 kvadratmeter stora nöjesområdet, som varje år erbjuder ca 400 000 – 450 000 besökare nöjen, fart, upplevelser och aktiviteter utan åldersgräns.”

Kommunikationschef Jari Ahoharju, Centralen för turistfrämjande CTF

”PowerPark är en fantasifull värld för nöjeslystna i alla åldrar. Det är beundransvärt hur drömmen från en förutseende och iderik man på kort tid har vuxit till ett av Finlands mest uppskattade fritidscenter. Nöjesparken som grundades så sent som 2002 har snabbt blivit en stark konkurrent till nöjesparkerna Borgbacken och Särkänniemi. PowerPark är en viktig arbetsgivare i Sydösterbotten då man varje år anställer över 400 sommarjobbare. Att PowerPark även anställer seniorarbetare till olika uppgifter i nöjesparken är också exemplariskt. Den äldsta arbetstagaren under förra året var 71 år. PowerParks inflytande återspeglas också på landskapets turismaktörer samt regionens intäkter från turismen. ”

Turistchef Pirjo Puukka, Tammerfors stads näringslivs- och utvecklingsbolag Tredea Oy

”Vi är tagna av utmärkelsen vi fått som Årets inhemska turismföretag. Detta är ett bevis på att vi tar nöjen på allvar. År 2014 valdes PowerPark för tredje gången till Finlands bästa fritidscenter och det nya restaurang- och shoppingcentret öppnades invid vägen som leder till en värld av upplevelser. Samtidigt insåg vi att det finska ordet puisto (park) blev för litet, därav namnet Huvivaltio (betyder ungefär Nöjesland). Finlands roligaste plats, som erbjuder nöjen och upplevelser för barn i alla åldrar, deras familjer och vänner. Utvecklingen av PowerPark är en saga utan slut där endast fantasin sätter gränser. ”

VD Mikko Kiviluoma, PowerPark

Årets inhemska turismföretag väljs i samband med den inhemska resemässan i Tammerfors. Motiveringen för att bli vald eller utses som kandidat för denna utmärkelse kan vara t.ex. en betydande gärning inom turismen, innovativ företagsverksamhet eller betydande framgång inom branschen.

POWERPARK

Puistotie 3, 62300 HÄRMÄ
Tel. +358 10 3477 600
info@powerpark.fi

Titta på vår kontaktuppgifter här

 

FÖLJ OSS

facebook twitter Instagram YouTube

POWERPARK

Samtalspriser till vårt 010 nummer:

- 8,35 cent/samtal + 6,00 cent/min (moms 24%) – från fasta telefoner i Finland
- 8,35 cent/samtal + 17,17 cent/min (moms 24%) – från mobiltelefoner i Finland
- Om du ringer från utlandet bestäms priset av den lokala operatören.
© 2019 PowerPark