POHJOIS-EUROOPAN HURJIN VUORISTORATA AVAUTUU POWERPARKIIN ENSI KESÄKSI

PowerParkin huvipuistoon Alahärmään avataan Pohjois-Euroopan hurjin vuoristorata ensi kesäksi. Junker –nimiseksi ristitty vuoristorata kiihdyttää matkustajat 0-100 km/t huippunopeuteen vain 1,9 sekunnissa. Junker kiihtyy nopeammin kuin F1-auto, joka tarvitsee kiihtyäkseen samaan nopeuteen reilut kaksi sekuntia.

Alkukiihdytyksen jälkeen noustaan maan vetovoimaa uhmaten lähes pystysuoraan 40 metrin korkeuteen Etelä-Pohjanmaan lakeuksien ylle. Korkeuksista syöksytään 100 km/t huippunopeudella parin silmukan kautta suoraan alapuolella olevan lammen läpi tunneliin maan alle ja sieltä jälleen ylös. Huippunopealla radalla on mittaa 860 metriä ja parhaimmillaan koetaan jopa 4,5 G:n voimat.

Junkerin rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä PowerParkissa. Kokoluokasta kertoo se, että Saksasta vuoristoradan osia tuodaan noin 70 rekallista. Suunnitelmien mukaan uutuus avataan yleisölle kesäkuun puolivälissä.

Junkerista tulee PowerParkin kuudes vuoristorata, joten tarjontaa riittää. Huvipuiston ylpeys ja suursuosikki Thunderbird on rankattu maailman 10:nneksi parhaaksi puuvuoristoradaksi maailmassa ja se on myös maailman pohjoisin puuvuoristorata. Junker on räätälöity PowerParkiin ja on siten uniikki vuoristorata koko maailmassa.

- Junker vuoristorata on ainutlaatuinen koko Pohjois-Euroopassa, Pohjoismaissa ja tietysti myös Suomessa. Uutuus on merkittävä tekijä PowerParkin kehittämistoimenpiteissä. Uskomme, että siitä tulee sellainen unohtumaton elämys, jota lähdetään kokeilemaan Suomen rajojen ulkopuoleltakin. Meidän kesään se tuo todella tärkeän lisämausteen, PowerParkin johtaja Mikko Kiviluoma sanoo.

4,5 G:n voimilla kyytiläisiä koetteleva Junkerin erikoisuus on lammen alle vievä tunneli. Huippunopeudella lammen läpi kulkevasta tunnelista Junker nousee uudelleen päivänvaloon ja tekee silmukoita ja kierteitä moneen suuntaan. Lopussa säväyttää vaikuttava pysähtyminen huipputehokkaitten magneettien avulla.

- Junkerin kyyti ei todellakaan jätä ketään kylmäksi oli kyseessä kuinka huimapäinen vuoristoratojen valloittaja hyvänsä. Vaikka kyyti on hurjaa ja G-voimat puristavat matkustajat rajusti penkkiä vasten, tapahtuu kaikki turvallisesti turvarajojen mukaan. Laitteessa noudatetaan kokeneen ja arvostetun valmistajan turvamäärityksiä. Rata testataan huolella ennen käyttöönottoa, Kiviluoma kertoo.

Junker –vuoristoradan valmistaja on saksalainen Gerstlauer Amusement Rides GmbH, joka on maailman johtavia ja arvostetuimpia vuoristoratatoimittajia. Sen ratoja on ympäri maailmaa muun muassa Legolandeissa eri puolilla Eurooppaa sekä Yhdysvalloissa ja Japanissa sijaitsevissa huvipuistoissa.

PowerPark tunnetaan koko perheen huvivaltiona, joka tarjoaa perheen kaikille jäsenille sopivia laitteita. Huvivaltion lastenlaiteuutuus TagaJ hauskuuttaa perheen pikkuväkeä. Pyörivässä ja keikkuvassa laitteessa lapset pääsevät purkamaan energiaansa yhdessä toisten kanssa leikkien.

Lisätiedot:
Mikko Kiviluoma, johtaja, Huvivaltio PowerPark
p. 050 383 6651
mikko.kiviluoma@powerpark.fi
www.powerpark.fi

PowerPark on vuonna 2000 avattu elämyspuisto Etelä-Pohjanmaalla Kauhavan Alahärmässä. PowerParkissa on mm. huvipuisto, Euroopan suurin sisäkartinghalli, Suomen ensimmäinen 5D-elokuvateatteri, Satumaailma perheen pienimmille Röllimetsineen, Hevoskeskus ja lukuisia majoitus- ja ravintolapalveluja. PowerParkissa käy vuosittain noin 450 000 vierasta. Taloustutkimuksen tutkimuksessa vuonna 2014 ja 2013 asiakkaat valitsivat PowerParkin parhaaksi vapaa-ajankeskukseksi Suomessa. PowerPark vei ykkössijan myös vuonna 2010.

 Powerpark Elämyspuisto

Puistotie 3, 62300 HÄRMÄ
p. +358 10 3477 600
info@powerpark.fi

 

Seuraa Meitä

facebook
twitter
Instagram
YouTube

POWERPARK

Puheluhinnat 010 numeroon soitettaessa:

- 8,35 snt/puh + 6,00 snt/min (alv 24%) (lankapuhelin)
- 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min (alv 24%) (matkapuhelin)
- ulkomailta soitettaessa hinta määräytyy paikallisen operaattorin hinnaston mukaisesti.
© 2018 PowerPark